Facebook

Zeiltochten

Algemene informatie

Voor de tochten huren wij zeiljachten van 27 tot 45 voet (geschikt voor 4 tot 8 opvarenden). Ook maken wij gebruik van schepen van eigen leden. Wij varen bij voorkeur met enkele schepen tegelijk. Het huren gebeurt zonder schipper, want schippers hebben we genoeg in eigen gelederen.

Ervaring  opdoen?

De meeste leden hebben wel enige zeilervaring, maar er varen ook leden en/of introducé(e)s mee die pas uit bed komen als we al twee uur aan het varen zijn. Dat duurt meestal niet zo lang want als ze eenmaal wakker zijn, krijgen ze al gauw door hoe leuk het is. Voor je het weet vindt je ze terug op een cursus vaarbewijs of volgen ze onze eigen schippersopleiding. Tijdens de tochten krijgen onervaren leden volop gelegenheid alle facetten van het zeezeilen onder de knie te krijgen. Er zijn altijd mensen aan boord die uitleg willen geven over de kunst van het navigeren, de zeilvoering en alles wat je verder maar zou willen weten over de zeilsport. Ook krijgt iedereen de kans om te leren het schip te besturen, ermee te manoeuvreren etc.

Waar zeilen we?

Elk jaar organiseert Wâldsein een aantal zeiltochten. Bijvoorbeeld een voorjaarstocht naar Belgische havens, een najaarstocht op de Noordzee en de Waddenzee, een Platbodemtocht op het IJsselmeer en de Waddenzee en een Bikkeltocht (voor de echte die-hards). Afhankelijk van de belangstelling onder de leden zijn in de zomer ook tochten naar de Engelse oostkust of op de Oostzee mogelijk. Ook varen we soms op de Griekse- en Turkse wateren. Leden die het moeilijk vinden de hele winter zonder zeilen door te komen willen tussendoor nog wel eens een tochtje in december organiseren.

Theoretische cursussen

Ook degenen die zich theoretisch willen bijscholen komen bij Wâldsein aan hun trekken. Zo organiseren we regelmatig een cursus Vaarbewijs I en II, cursus Kustnavigatie en cursus Marifonie en GMDSS.

Praktijkcursussen

Men kan zich bekwamen in het gebruik van de marifoon of in het manoeuvreren op de motor. Ook zijn er avonden waarop het Schiemanswerk (knopen en splitsen) aan de orde komt. De evenementencommissie tracht ook interessante uitstapjes naar maritieme evenementen of bedrijven te organiseren, waarbij zij zich graag door de leden laat inspireren.

INTERESSE OM MEE TE VAREN?

Heb je interesse om in een ontspannen sfeer kennis te maken met zeezeilen? Mail of bel dan met de secretaris (zie gegevens onder Contact). Je kunt eventueel eerst een tocht of andere activiteit meemaken bij onze vereniging voor je beslist om lid te worden. Ook zeilers met een eigen schip, die het leuk vinden in verenigingsverband hun sport te beoefenen, zijn bij ons van harte welkom!